Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî savaş uçağı için 20 milyon satırlık yazılım

Millî savaş uçağı için 20 milyon satırlık yazılım

EKONOMİ Haberleri

Türk savunma sanayiinde yazılım tabanlı çözümlere imza atan HAVELSAN, Millî Muharip Uçak Projesi'ne dâhil oldu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, üretim süreçlerini yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile HAVELSAN arasında iş birliğine imza atıldığını açıkladı.

Demir “TUSAŞ ile HAVELSAN bu iş birliği ile; yazılım geliştirme, simülasyon, eğitim ve bakım simülatörleri gibi birçok çalışma gerçekleştirecek. Millî Muharip Uçak projesi tamamlandığında ülkemiz; dünyada ABD, Rusya ve Çin’den sonra beşinci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapıya sahip ülkeler arasında yer alacak” dedi. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay da "İşin teknolojik, yazılım ve operasyonel konuları tasarlanıp konuşulur hâle geldi. Rolümüz burada ortaya çıktı. Millî Muharip Uçak, uçan bir bilgisayar. HAVELSAN bünyesinde Millî Muharip Uçak Direktörlüğümüzü kurduk. 20 milyon satırlık bir yazılım işi diye bakarsanız, 400-500 mühendis gerektirecek bir büyüklükten bahsediyoruz" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...