Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Depremzedenin konutu bir yılda teslim edilecek

Depremzedenin  konutu bir yılda  teslim edilecek

EKONOMİ Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için Yazıkonak, Karşıyaka, Mustafa Paşa ve Sürsürü mahallelerinde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Kurum "24 Ocak'ta bir deprem meydana gelmişti ve şehrimiz bu depremden ciddi etkilendi. O gün yaraları sarmak için var gücümüzle çalıştık ve vatandaşımızın bu süreçten en az etkilenmesi adına atılması gereken adımları atmaya gayret gösterdik. Bu çerçevede 2 bin 23 binanın yıkımını gerçekleştirdik. 87 bin binada yaklaşık 250 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yürüttük. Süratli şekilde binaların yıkımını gerçekleştirmiş olduk. Yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık. Bu çalışma gerçekten yeni Elâzığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek. Depremin hemen ardından başlayan çalışmayla, konutlar bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...