Doğalgazda yüzde 12,5 indirim

Doğalgazda yüzde 12,5 indirim

EKONOMİ Haberleri

Enerji fiyatlarında yaşanan gerileme, temmuz ayı itibarıyla fiyatlara yansıtıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgazdan elektrik üreten santrallere sattığı gaz fiyatında yüzde 12,5 indirime gitti.

Böylece bin metreküp gazın fiyatı 1.400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9,8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1.400 lira olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; ekonomideki her olumlu gelişmeyi vatandaşlara yansıtmaya, üretim ve istihdamı artırmak için var güçle çalışmaya devam edeceklerini belirterek “Pandemi döneminde desteklerle koruduğumuz sanayimizin ve ekonomimizin hızlı toparlanmasına katkı sağlayacak bu indirimin hayırlı olmasını diliyorum" mesajını paylaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, sanayiciye verilen bu desteğin önemini vurgulayarak "Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9,7 ila yüzde 12,5’lik düşüş, üretim ve istihdama pozitif olarak yansıyacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...