Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vergi indirimi nefes olacak

Düzenleyen:
Vergi indirimi nefes olacak

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın önceki gün yaptığı açıklama ile iş yeri kira stopajı yüzde 20'den yüzde 10’a, yolcu taşımacılığı, düğün, nikâh organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme ve terzilik gibi esnaf hizmetlerinde de KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde; sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde ise KDV yüzde 1’e düştü. Kararı ilgili sektörler memnuniyetle karşıladı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç “KDV müjdesi, pandemi kaybının kayda değer şekilde telafisini sağlayacak. Muhtemel ikinci dalgaya karşı iş dünyamızın rekabet gücünü artıracak. Firmalarımızın da KDV indirimleri ile oluşan avantajı fiyatlarına yansıtmalarını bekliyoruz” dedi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl de “KDV indirimiyle birlikte yüzde 7’lik indirim uygulayacağız. Böylece cirolarımız yüzde 20-30 aralığında artar. İki milyon insanın istihdam edildiği sektörümüze son derece önemli bir destek sağlandı” diye konuştu. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ise “Kiralamalarda KDV indirimi çok isabetli oldu. Zor bir dönemden geçen markalar için çok önemli. Cadde mağazalarının maliyeti düşecek” ifadelerini kullandı. İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel de şunları söyledi: Bu karar, KOBİ’ler ve esnafın yıl sonuna kadar nefes almasına katkı yapacaktır. Covid-19 sebebiyle etkilenen işletmelerin hızlı bir şekilde normalleşmesi için atılan adımların çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Vergi indirimi nefes olacak
İşletmelerin stopaj indirimi talebini geçen ay gündeme getirmiştik.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...