Otomotiv sanayiinde kıskandıran başarı

Otomotiv sanayiinde  kıskandıran başarı

EKONOMİ Haberleri

Yedinci Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaşan TOFAŞ; 264 bin adetlik üretim ve 194 bin adetlik ihracatla Türkiye’nin lider sanayi kuruluşları arasında yer almayı sürdürdü.

Şirket içinde 2006’da başlayan temel olarak iş güvenliği, kalite, maliyet ve çevre konularına odaklanılan Dünya Klasında Üretim (WCM) programında 2013’te Fiat Chrysler fabrikaları arasında “Altın Seviye”deki ilk üç arasına giren TOFAŞ, 2019’da gerçekleşen denetim sonucunda ise puanını 81’e yükselterek en yüksek puana sahip otomobil fabrikası oldu. TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, yaptığı açıklamada uluslararası değerlendirme kurulu EIRIS’in Borsa İstanbul bünyesinde yaptığı kapsamlı değerlendirmede BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazanan 50 Türk firması arasında yer aldıklarının altını çizdi. Eroldu açıklamasında “2019’da küresel ve ülke düzeyinde yaşanan zorlayıcı ekonomik gelişmelere rağmen 2,3 milyar dolar ihracat geliri ve 919 milyon dolar dış ticaret fazlası oluşturduk” ifadeleri kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...