Yöresel lezzetler tek tıkla kapıya gelecek

Yöresel lezzetler tek  tıkla kapıya gelecek

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerin ülke ekonomisi ve dünyaya kazandırılması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ePttAVM önemli bir iş birliğine gidiyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokolle, 81 ildeki Türk Patent ve Marka Kurumunun envanterinde kayıtlı olan 489 coğrafi işaretli ürüne, tek bir platform üzerinden ulaşılabilir hâle gelecek. Böylece Gaziantep baklavası, Malatya kayısısı, Aydın inciri, Kars kaşarı gibi ürünler tek tıkla kapıya gelecek.
Türk Patent’e kayıtlı coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 25,7’si Adana biber salçası, karpuzu, Adapazarı beyaz kestane kabağı, Akşehir kirazı, Zivzik narı, Van gül reçeli gibi işlenmiş ve işlenmemiş meyve, sebze ve mantarlardan, yüzde 20,4’ü ise yemek ve çorbalardan oluşuyor. Ürünlerin yüzde 13,6’sı ise fırın ürünleri, hamur işleri ve tatlılar. Halı ve kilimlerin oranı yüzde 6, Van otlu peyniri, Kars kaşarı gibi ürünler ile çikolataların oranı ise yüzde 4.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...