Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kruvaziyer'de ilk Türk gemisi

'Kruvaziyer'de ilk Türk gemisi

EKONOMİ Haberleri

Doğu Akdeniz'de hareketli günlerin yaşandığı bugünlerde turizmcilerden de atak geldi. Kruvaziyer turizminde, ilk defa bir Türk firmasına ait gemi denizlere açılacak.

Miray Cruises tarafından satın alınan Bahama bayraklı "Gemini" isimli gemide 400 kabin bulunuyor. Kuşadası Limanı'na demirleyen 164 metre uzunluğundaki yüzen otelde son kontroller yapılıyor. Ağırlıklı olarak ABD ve Avrupalı firmaların boy gösterdiği kruvaziyer sektöründe, Türk gemileri de artık söz sahibi olacak. Miray Cruises Genel Müdürü Ahmet Yazıcı "Özellikle Akdeniz'de kendi gemilerimizle servis vermemiz bizi güçlü kılacaktır. Çünkü daha önce yapılan bu tarz işler kiralama üzerine gerçekleşiyordu. Bu da fiyatları artırıyordu. Rekabetçi olamıyorduk" dedi. Türkiye'nin yaklaşık 40 milyar dolarlık kruvaziyer sektöründen beklediği payı alamadığının altını çizen Yazıcı, şunları kaydetti: Amacımız gemi sayısını artırarak bir kruvaziyer filosu oluşturmak; Akdeniz'de Türkiye'nin bu alanda da güçlü olduğunu göstermek. Gemimiz 400 kabinli, 1.000 yolcu kapasiteli bir gemi. 2021'deki planımız, mart ayından itibaren seferleri gerçekleştirmek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...