Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Süresiz nafaka uygulaması kalkıyor mu?

Düzenleyen:
Süresiz nafaka uygulaması kalkıyor mu?

EKONOMİ Haberleri

Süresiz nafaka mağdurları dertli. Seslerinin duyulmasını istiyorlar. Onları ümitlendiren açıklama ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Selçuk, "Nafaka süresinin minimum 2 ya da 3 yıl olması tartışılabilir" dedi.

Türkiye'de boşandıktan sonra ödenen nafakanın hem miktarı hem de süresi büyük tartışmalara neden oluyor. Bazı kadınlar nafakadan faydalanabilmek için ya çalışmıyor ya da sigortasız işleri tercih ediyor. Yeni bir yuva kurmak isteyen erkeklerse bitmek bilmeyen nafaka yükünün altında eziliyor. 

Bu durumdan şikayet edenler Süresiz nafaka mağdurları platformunu kurarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Platform üyelerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye'de 2 milyondan fazla süresiz nafaka mağduru var. 

"Bir gün de evli kalsak, on yıl da evli kalsak süresiz bir nafaka ödüyoruz"

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu üyesi Serdar Gökçek, "Bir gün de evli kalsak, on yıl da evli kalsak süresiz bir nafaka ödüyoruz. Biz bunun düzenlenmesini istiyoruz. Avrupa standartlarında bir düzenleme istiyoruz" dedi. "Süresiz nafaka ne kadar cüzi de olsa kişilerin gelirine göre bağlanıyor ve ikinci eşler de bu durumdan mağdur oluyor" diyen Gökçek, "Hükümetimiz eğer ailenin korunmasını istiyorsa bir düzenleme getirmeli" ifadesini kullandı.

"Adaletten yana bakıyoruz"

Süresiz nafaka mağdurlarını umutlandıran açıklama ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'tan geldi. Selçuk, nafaka süresinin 2 ya da 3 yılla sınırlanabileceğini söyledi. Selçuk, "Maddede süresiz nafaka vermek zorundasın diye bir ifade yok. Mağdur süresiz nafaka isteyebilir diyor. Hakim süresiz nafaka verebilir diye bir hüküm yok. Asıl olan hakimlerimizin her davanın özelliğine göre takdir yetkisini kullanması... Minimum 2 ya da 3 yıl bir alt sınır olması tartışılabilir. Kimse mağdur olmasın istiyoruz. Adaletten yana bakıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...