Kış lastiği olmayana geçit yok

Kış lastiği olmayana geçit yok

EKONOMİ Haberleri

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği mecburiyeti dün başladı. 1 Nisan 2021'de sona erecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan sürücülere 776 lira ceza kesilecek. Dün yurdun dört bir yanında denetimler de yapıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, İstanbul Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda başta otobüsler olmak üzere ticari araçların lastiklerini kontrol etti. Ekipler, vatandaşların güvenle seyahat edebilmeleri için diş derinliklerini de inceledi. Ekipler, şoförleri kurallara uymaları ve kış lastiği dışında çekme halatı, zincir seti, ilk yardım çantası ve trafik ikaz işareti gibi ekipmanları bulundurmaları konusunda da uyardı. Otobüslerin çoğunun kış lastiği taktığı görülürken, "kurullara uymayanlara ceza kesileceği" ve "lastik değiştirene kadar yola devam etmelerine müsaade edilmeyeceği" hatırlatıldı. Bu arada Anadolu'nun birçok yerinde yapılan denetimlerde, kurallara uymadığı görülen onlarca sürücüye ceza uygulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...