'Geleneksel tarımdan kurtulmalıyız'

'Geleneksel tarımdan kurtulmalıyız'

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri Birliği Başkanı Tarık Tezel "Tarım sektörünün modernizasyonu, gıda güvenliğini de teminat altına alacak en önemli faktör" dedi.

Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği etkinlikte konuşan Tezel "Tarımın modernizasyonu ile sağlanacak verimlilik, toplumun beslenme ihtiyaçlarının yüksek kaliteli ve kolay erişilebilir yapıda olmasını da sağlayacaktır. Ülkemizde 'geçimlik tarım' hâlâ varlığını sürdürüyor. Bu, kayıt dışı ekonomi ve kontrol edilemeyen bir finansal yapıyı ortaya çıkarıyor. Modernizasyonunda anlamamız gereken; geleneksel aletlerin mekanikleşmesi, sonrasında zengin teknolojik sistemlere kavuşturulması" diye konuştu. Türk Ekonomi Bankası Tarım Bankacılığı Müdürü Onur Terzi de "Çiftçi belirli bir kârlılık seviyesinde olmalı. Aksi takdirde aşırı borçlanma ve işletmelerin finansal şoklara savunmasız hâle gelmesi gibi olumsuzluklar yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...