'Yazılım'da da gücümüz artıyor

'Yazılım'da da gücümüz artıyor

EKONOMİ Haberleri

Ekonomi reformları kapsamında "Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı"nın da kurulacağının açıklamasının ardından gözler bilişim sektörüne çevrildi.

C. Fırat Aydoğmuş ANKARA

Yazılım alanının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "endüstri" olarak tanımlanmasının çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, yeni Başkanlığın kurulmasının, teknolojik egemenliğin elde edilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Aktepe "Türkiye’de yazılım alanında çoğu kesimin şikâyet ettiği rekabet sorunları çözülecek. Ayrıca uluslararası rekabet gücümüz de pekişecek. Paydaşların ortak aklıyla dijital dönüşüm ve yapay zekâ temelli yazılımlar gelişecek. Bu yönde politika, strateji ve eylem planları,ülkemizin dijital ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...