Şirketler 2021’den umutlu

Şirketler  2021’den umutlu

EKONOMİ Haberleri

Kontrollü normalleşme ve aşılama süreci ekonomide umutları yeşertti. Etkin Girişimci Destekleme Derneği (Endeavor) tarafından 20 farklı sektörden 96 şirket kurucusuyla gerçekleştirilen “COVID-19 2021” araştırmasına göre yöneticiler arasında 2021 yılının daha olumlu geçeceğine inananların oranı yüzde 90 oldu.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

Şirketlerin, pandeminin olumsuz etkilerinden korunmak adına attıkları adımlar arasında en çok uyguladıkları yöntemler ise “yeni gelir kaynakları arama” ve “yeni teknolojileri benimseme” olarak öne çıktı. Öte yandan firmaların yüzde 82’si pandemide çalışma düzeninde değişikliğe giderken, katılımcıların yarısı alternatif çalışma yöntemleri ile verimin yüzde 20 arttığını belirtti. Şirketlerin yüzde 48’i uzaktan çalışma’yı tercih ederken, yüzde 30’u ise hibrit çalışmaya başladı. Firmaların yüzde 34’ü pandemi sonrasında da uzaktan çalışmayı düşünürken, işten çıkarma şimdilik işletmelerin gündeminde değil. 

YENİ TEKNOLOJİLER BENİMSENDİ
Anket sonuçlarını değerlendiren Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen “2020 yılındaki yaptığımız araştırma oldukça karamsar bir tablo çiziyordu. İşletmeler şimdi geleceğe yönelik daha iyimser ve umut dolu bir tablo çizdi” dedi.  Türkmen, son bir yılda öne çıkan sektörlerin ise oyun, fintech, sağlık, uzaktan eğitim ve pazarlama teknolojileri olduğuna dikkat çekti. Yatırım dünyasının geçmiş senelere kıyasla oldukça hareketli bir sene geçirdiğini belirten Türkmen “165 start up, yatırım sermayesi şirketlerinden toplam 139 milyon dolar yatırım aldı. Böylece, ekosistem rekoru kırıldı” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...