Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye’nin kaybolan bir rezervi falan yok'

'Türkiye’nin kaybolan bir rezervi falan yok'

EKONOMİ Haberleri

Ecevit’in Ekonomi Bakanı Masum Türker: 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Türkiye yurt dışındaki altınlarını ülkeye taşıdı. Bu çok önemli bir konu. Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey esip gürlüyor, dik duruyor ya, işte gücünü buradan alıyor. Devletimizin yurt dışında emanette parası yok artık.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam katıldığı bir programın ardından attığı tweet ile “128 milyar dolar nerede?” diye sordu. CHP ayrıca billboardlara "128 Milyar Dolar Nerede" afişleri astırdı. 128 milyar dolarlık rezerv satışı konuşulmaya devam ederken, Bülent Ecevit döneminde Ekonomiden Sorumlu Bakan olan Masum Türker ise katıldığı bir programda CHP'lileri kızdıracak açıklamalar yaptı.

“EMANETTE PARA YOK”
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde, Türkiye'nin yurt dışında bulunan bütün altın ve paralarının yurt içine taşındığını savunan Masum Türker, "Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı” dedi.

“ERDOĞAN’IN GÜCÜ BURADAN GELİYOR”
Türker daha sonra şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey esip gürlüyor ya, o gücü nereden alıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışına karşı dik duruşunu, gücünü işte buradan alıyor. Çünkü devletimizin yurt dışında rezerv diye emanette parası, altını yok artık.”

PARA VE ALTINLAR NASIL TAŞINDI
Türker, Türkiye’nin yurtdışındaki altın ve paralarının nasıl taşındığı konusunda ise şu açıklamalarda bulundu: "Devlete ait olan para ve altınları swap aracılığıyla Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Bakın ben bunu takip etmişimdir ama bu milli, övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Bundan sonra bazı toplantılarda söyledim, Türkiye'nin bu parası gelmiştir, başarılıdır. Bu paranın sonradan geldiğini fark eden dış güçler; Türkiye'de kendini mutemet adamı gördüklerini fırçalamışlardır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...