Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rekabet Kurumu'ndan Google'a 296 milyon lira ceza

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Rekabet Kurumu'ndan Google'a 296 milyon lira ceza

EKONOMİ Haberleri  / NTV

Arama ve turizm sorgularında kendini öne çıkarmakla suçlanan Google hakkında başlatılan Rekabet Kurumu soruşturmasında karar açıklandı. Buna göre Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’e müteselsilen 296 milyon 84 bin 899 lira 49 kuruş idari para cezası verildi.

Rekabet Kurumu'nun Google'a yönelik başlattığı son soruşturmasında karar açıklandı.

Arama motoru devi Google, sonuçlarda rakiplerini dışlamakla suçluyordu. 

Arama ve konaklama fiyatı sorgularında Google'ın kendi hizmetlerini bu alanlarda hizmet veren diğer şirketlerin önüne koyduğu temel tartışma konusu. 

Google avukatları, Mart ayının sonunda söz konusu iddialara karşı sözlü savunma yapmıştı. 

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. avukatları şirketin rekabeti bozmadığını iddia etmişti. 

Şikayetçi taraf da Google'nın yerel arama hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığını öne sürmüştü.

Buna göre Google'a 296 milyon 84 bin 899 lira 49 kuruş idari para cezası verildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...