Çip krizi ikinci el pazarını da etkiledi

Çip krizi ikinci el pazarını da etkiledi

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüsün otomotiv sektörüne olan etkileri devam ederken 1 Haziran 2021 tarihi itibari ile kısıtlamaların kademeli olarak kalkmasıyla, ertelenen taleplerin artış göstermesi bekleniyor.

Öte yandan devam eden çip krizi giderek büyüyor ve tedarik nedeniyle olumsuz etkilenen sıfır km. araçların, 2. el araç fiyatlarını da artış yönünde etkilemesi bekleniyor. Türkiye’de Ford Otosan, Renault, Tofaş, Honda gibi markalar hatırlanacağı üzere çip nedeniyle üretimlerine ara vermişti. arabam.com’un yayınladığı rapora göre müşteri verileri incelendiğinde en çok ilanda bulunan araç markaları sırasıyla Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda olarak görünüyor. Bu nedenle talebin, üretimine ara verilen markaların da ikinci el araçlarına yöneldiğini söylemek mümkün. Çip krizi, yüksek kilometreli araçlarını elinden çıkarmaya çalışan kişileri de aracını satma yönünde etkilerken ilan dağılımlarına göre bu araçlardaki artış göze çarparken satışa sunulan arçalarda dizellerin payı her geçen gün artıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...