Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kimlik doğrulamada yapay zekâ yetkili olacak

Kimlik doğrulamada yapay zekâ yetkili olacak

EKONOMİ Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun, Elektronik Haberleşme Sektöründe Başvuru Sahibinin Kimliğinin Doğrulanma Süreci Hakkında Yönetmeliği, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Tebliğle, abonelik sözleşmesi, numara taşıma, işletmeci değişikliği, nitelikli elektronik sertifika, kayıtlı elektronik posta ve SIM değişikliği başvuruları işlemlerine ilişkin belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesi hâlinde başvuru sahibinin kimliğinin doğrulanması amacıyla uygulanacak sürece ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre başvuru sahibinin kimliği, e-Devlet Kapısı, yapay zekâ veya yetkili ile görüntülü doğrulama, yüz yüze kanallarla video görüntüsü alma gibi yöntemlerle doğrulanabilecek.

YIL SONU YÜRÜRLÜKTE
Kimlik doğrulamanın yüz yüze yapılması durumunda öncelikle başvuru sahibi, irtibat numarası veya elektronik posta adresini beyan edecek. Bu numara veya elektronik posta adresine tek kullanımlık parola veya link gönderilerek, beyan edilen iletişim bilgisinin kullanıldığı teyit edilecek. İşletmeci/hizmet sağlayıcı, elektronik kalem veya benzeri yöntemle kişilerin biyometrik verilerini elektronik ortamda alamayacak. Yönetmelik, 31 Aralık 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...