e-Ticaret tavan yaptı

e-Ticaret tavan yaptı

EKONOMİ Haberleri

Pandemi döneminde artan internet alışverişleri rekor düzeyde seyrediyor.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2019’da günlük 3 milyon 726 bin olan e-Ticaret sipariş adedi, 2020’de yüzde 68’lik büyüme ile 6 milyon 273 bin oldu. Kargo şirketlerince sağlanan toplam gönderiler arasında, e-Ticaret gönderilerinin payı da yüzde 60’a çıktı. Yıllık 2,29 milyar adet sipariş karşılığı 226 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşan e-Ticaret’te, en fazla alışveriş pazartesi günleri yapılıyor. Tüm siparişler içinde yüzde 20’lik paya sahip pazartesiyi, yüzde 16 ile salı ve perşembe izliyor. Pazar ise yüzde 9 ile e-Ticaret’te en sakin gün oldu.

EN FAZLA ALIŞVERİŞ KASIM AYINDA
Aylık bazda ise en fazla alışveriş global kampanyaların düzenlendiği kasım ayında yapılıyor. 27,2 milyar liralık siparişin verildiği kasım ayını, 26,2 milyar liralık siparişle yılbaşı alışverişlerinin yapıldığı aralık ayı izliyor. En sakin aylar ise nisan (13,1 milyar TL) ve mart (13,7 milyar TL). İnternet üzerinden en fazla mal ve hizmet siparişi veren illerin başında İstanbul geliyor. Yüzde 35’llik paya sahip İstanbul, her üç siparişten birinin adresi oluyor. İstanbul’u yüzde 11 ile Ankara, yüzde 6 ile İzmir izliyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...