Donuk ekmek hamuru sektörde israfı bitirir

Donuk ekmek hamuru sektörde israfı bitirir

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de günde 29 bin ton, yılda 10 milyon ton ekmek üretiliyor. Ancak plansız üretim sebebiyle her gün yaklaşık 3 bin ton (yaklaşık 10 milyon adet) ekmek israf oluyor.

Sektör temsilcileri bu israfın inovatif, yenilikçi ve teknoloji tabanlı politikalarla aşılabileceğini belirtiyor. Toya Makine ve Bay Bread Fırıncılık CEO’su Serdar Yalçınkaya, “Kurulu iş yerlerindeki teknolojik yetersizlikler üretim maliyetlerini yükseltmekte ve kârlılığı yok etmektedir. İşletmeler ise üretim teknolojilerinden ziyade pazarlama ve satışa, tezgah dekorasyonlarına, dağıtım araçlarına yatırım yaparak günü kurtarmışlardır. Artık sektörde daha köklü değişim yapmanın vakti gelmiştir; gerekli olan bölgelerde gerekli kapa-sitelerde donuk hamur üretebilen fabrikalar kurulmalı ve hamur üretim maliyetleri düşürülmelidir. Bu fabrikalarda üretilen hamurlar fırınlara dağıtılmalı ve fırınlar bu hamurları istedikleri saatlerde istedikleri miktarlarda üreterek, müşterilerine olması gerektiği gibi sıcak ve taze olarak sunmalıdırlar. Uzun çalışma saatleri gerektiren fırın işletmelerinde böylelikle üretim personeli tasarrufu da gerçekleşecek. Ayrıca yatırımcılar müşterilerin talep ettikleri geniş ürün çeşitliliğini de bu şekilde müşterilerine sunabilecekler” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...