3,7 milyon baş kurbanlık satıldı

3,7 milyon baş kurbanlık satıldı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, vatandaşların gerek yurt içi gerekse yurt dışında vekaletle kurban kesimini tercih etmeleri nedeniyle, kurban pazarlarına ilginin azaldığını, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde beklenen yüksek satışların olmadığını söyledi.

Çelik, “Bu yıl Kurban Bayramı’nda 2 milyon 750 bin küçükbaş, 950 bin büyükbaş olmak üzere toplam 3 milyon 760 bin baş civarında kurbanlık hayvan satıldı” dedi. Marketlerde kurbanlık satışı yapılmasının da pazarlardaki yetiştiricileri sıkıntıya soktuğunu savunan Çelik, bu yıl yetiştiricilerin, kurbanlıklarının yaklaşık yüzde 25’ini satamadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “ESK  birinci kalite toklu kurbanlıkların kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacağını açıkladı. Bu fiyatı, girdi maliyetleri yüksek olan yetiştiricilerimiz düşük bulmuştur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...