Memurun zammı enflasyonu geçecek

Memurun zammı enflasyonu geçecek

EKONOMİ Haberleri

Hükûmet ile memur konfederasyonları arasındaki 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin “Türkiye, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız” dedi.

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, başkanlığını yaptığı toplantının açılışında “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ifadesiyle, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağımızı belirtmek isterim” açıklamasını yaptı. Görüşme takvimine göre Kamu İşveren Heyeti 12 Ağustos’ta ilk teklifini sunacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerine yönelik taleplerinin net olduğunu belirterek, Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini sunmak için 12 Ağustos’u beklemesine gerek olmadığını söyledi.

91 TEKLİF MASADA
Ali Yalçın, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak yaptığı konuşmada memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarının enflasyon karşısında eridiğine işaret etti. Yalçın “Toplamda yüzde 14,74 düzeyinde maaş ve ücret artışı öngörülen 5. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin yürürlük tarihinden bugüne kamu görevlilerinin maaşlarında yüzde 24,29, dolar kurunda yüzde 46,05, avro kurunda yüzde 54,50, altın fiyatında yüzde 71,33 oranında artış gerçekleşti. Sözün özü enflasyon karşısında eriyen maaş ve aylıklar, döviz ve altın karşısında kelimenin tam anlamıyla kuşa döndü” dedi. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşmeye ilişkin talepleri birlikte oluşturduğunu anımsatan Yalçın “Toplam 91 teklif Memur-Sen ve Kamu-Sen’in ortak teklifi olarak masaya sunulmuştur” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...