‘İkinci el’ araçta baraj 150 bin TL’yi de geçti

‘İkinci el’ araçta baraj 150 bin TL’yi de geçti

EKONOMİ Haberleri

Döviz kuru ve faiz oranlarının yüksek seyri sebebi ile sıfır araç almakta zorlanan tüketiciler; daha makul fiyatlı, temiz ikinci el araçlara yöneliyor. Ancak bir süredir 50-150 bin TL bandında bulunan genç ve temiz ikinci el araçlarda fiyat bandı, 150 bin TL’nin üzerine çıktı.

“arabam.com” platformundaki ilanlara bakıldığında da 150 bin TL ve üzerindeki araç ilan oranlarında artış, bu seviyenin altındaki ilanlarda ise azalış gözleniyor. Verilere göre;
¥ Toplam ilanların yaklaşık yüzde 16’sı, 150 bin TL’nin üzerindeki araçlara ait... Bu rakam geçtiğimiz aylarda yüzde 10 civarında seyrediyordu.
¥ En çok ilan verilen marka yüzde 20 ile Renault oldu. Fiat yüzde 17 ile ikinci sırada... Bunları Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroën ve Honda izliyor.
¥ Clio, Astra ve Megane, en çok tercih edilen otomobil modelleri... Bunları Focus, Passat ve Corolla takip ediyor.
¥ İkinci el SUV’larda en yüksek ilan sayısı, yüzde 20 ile Nissan Qashqai’nin oldu. Bu aracı Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008, Chevrolet Captiva izliyor.
¥ Araç sahipleri, manuel vitesli otomobilleri elden çıkarmak istiyor. Düz vitesli araçlar, ilanların yüzde 66’sını oluşturuyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...