Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekmeğe zam gelebilir

Ekmeğe zam gelebilir

EKONOMİ Haberleri

Un ve mayaya her ay zam geldiğini belirten fırıncılar, önümüzdeki günlerde ekmekte fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam konusu gündeme gelmişti. Konunun üzerine açıklamalarda bulunan fırıncılar, un ve maya fiyatlarına her ay 20 TL zammın gelmesiyle olumsuz etkilendiklerini ve ilerleyen günlerde ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu öngörüyorlar.

"FİYATLARIN SABİTLENMESİNİ İSTİYORUZ"
Ekmek
fiyatlarına esnaf olarak zammın gelmesini istediklerini ifade eden fırıncı Hakan Karaca, “Şu durumda insanların mağdur olmaması daha önemli. Un ve maya fiyatlarının her ay 10 ile 20 TL arasında artış göstermesi biz fırıncıların zarara uğramasına sebep oluyor. Yaklaşık günde 300, ayda ise 9 bin TL zarar ediyoruz. Bu da düşük bir zarar değil. Bizler ekmeğe zam istemiyoruz. Sadece fiyatların sabitlenmesini istiyoruz. Vatandaş ekmeğe 2- 2,5 TL verdiği zaman suçlunun biz olduğunu zannediyor. Bu bizim elimizde olan bir durum değil” şeklinde konuştu.
Ekmeği 2 TL’den sattıklarını belirten Karaca, “İnsanlar ekmek alırken şaşırıyor. Ekmeği 2,5 TL’den satmadığımız için. Ama kimi vatandaş ise 2 TL’nin bile çok yüksek olduğunu söylüyor. Böylelikle hem biz mağdur oluyoruz hem de vatandaş mağdur oluyor. Un ve hamur fiyatlarının her ay üzerine 10-20 TL artmasıyla birlikte ilerleyen zamanlarda ekmek fiyatlarında artış olacağı görünüyor. Beklenen zam ise 25 kuruş olursa rahatlarız diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İDDİALARA YALANLAMA
Öte yandan, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, kentte “aşı olmayana ekmek satılmadığı” şeklindeki iddiayı yalanlayarak, “Esenler’de bir fırın işletmecisinin yapmış olduğu açıklama talihsiz bir açıklamadır. İstanbul Fırıncılar Odası yönetim kurulunun kesinlikle böyle bir talebi ve isteği yoktur” dedi.  


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...