Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üniversite mezunlarının tercihi tekstil mühendisliği

Üniversite mezunlarının tercihi tekstil mühendisliği

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de mezun olmadan önce işe yerleşme oranı ile tekstil mühendisliği bölümü ilk sırada bulunuyor.

Tekstil mühendisliği bölümünde okuyan her dört öğrenciden biri mezun olmadan önce işe giriyor. Öte yandan İhracatçı Birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokolde tekstil mühendisliğini tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs imkânı veriliyor. Tercihim Tekstil Mühendisliği projesiyle yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere üniversitede okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Üniversite sınav sonucuna göre sıralamada ilk 20 bine giren öğrencilere net asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs veriliyor. Gençlerin sektör adına pozitif dönüşümde aktif rol alması için bu yıl proje kapsamında burs desteğinin yanı sıra, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde fabrikalarında uygulamalı eğitim programı gerçekleştirmeyi hedefliyor.   


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...