Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binek otomobilde ÖTV matrah oranları değişti

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Binek otomobilde ÖTV matrah oranları değişti

EKONOMİ Haberleri  / TRT Haber

Binek otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 130 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre binek araç Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değişti. Buna göre, yüzde 45'lik ÖTV diliminde yer alan araçların matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya çıktı. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki araçlarda da matrah limiti ise 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi.

Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de değişiklik yapıldı. Elektrikli araçlarda yüzde 45'lik ÖTV diliminin üst sınırı 114 bin lira olarak belirlendi. 114 bin lira ile 170 bin lira arasında değere sahip olan araçlar için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak.

Bu kararla, düşük matrahlı sıfır otomobil fiyatlarında önemli oranda indirim sağlanacağı belirtiliyor. Kararın ardından piyasaların da hareketlenmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...