Pakistan’la İHA anlaşması tamam

Pakistan’la İHA  anlaşması tamam

EKONOMİ Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan’ın Millî Mühendislik ve Bilim Komisyonu (NESCOM), insansız hava araçlarına (İHA) yönelik iş birliği yapacak.

İki kuruluş arasında 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda iş birliği sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda özellikle Anka İHA’nın geliştirilmesi, bileşenlerin üretilmesi ve kabiliyetlerinin artırılması amaçlanıyor. İHA’lar için potansiyel pazarı büyütmek için de imzalanan sözleşme kapsamında TUSAŞ ve NESCOM; istihdam, kaynak ve teknoloji transferinden birlikte sorumlu olacak. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “İHA’larımızın güçlenmesi sağlanacak. Üretim ve özellikle teknolojik gelişimleri birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Başkan Vekili Sadık Piyade “15’inci yılında IDEF’in sığacağı yer kalmadı. 40 bin metrekareyi doldurduk. TÜYAP’ın kapasitesi de bu kadar. IDEF, dünyanın sayılı fuarları arasına girdi. Hedefleri çok büyüttük, 2023’te en az 50-55 bin metrekareye ihtiyacımız olacak” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...