Borsa şirketlerinin kazancı pandemide yüzde 122 arttı

Borsa şirketlerinin kazancı pandemide yüzde 122 arttı

EKONOMİ Haberleri

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net kârı, ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak yaklaşık 78,3 milyar liraya yükseldi.

İlk yarı finansal sonuçlarını paylaşan 97 şirketten 85’i kâr elde etti, 12’si zarar yazdı. Söz konusu şirketlerden en fazla kâr elde eden ise, 5,8 milyar lirayla Ereğli Demir ve Çelik oldu. Onu Garanti Bankası, Koç Holding, Akbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi, Sabancı Holding, Enka İnşaat, Ford Otosan ve ŞİŞECAM izledi. Bu dönemde en fazla net zararı 1,6 milyar lirayla Pegasus açıkladı. Ardından Global Yatırım Holding ve Net Holding geldi. Salgın kaynaklı uçuş talebinin azalması ve dünya genelinde zaman zaman uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle geçen yılın ilk yarısında 4 milyar 257 milyon lira zarar yazan THY, bu yılın aynı döneminde bu zararı 4 milyar 198 milyon lira azaltmayı başardı. Şirketin net zararını azaltmasında, kargo gelirlerindeki artış etkili oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...