Yapay zekâ hamlesi

Yapay zekâ hamlesi

EKONOMİ Haberleri

2025’e kadar yapay zekâ alanının, Gayrisafi Yurt İçi Hasılası’na yaptığı katkı yüzde 5’e yükselecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Türkiye’nin 5 yıllık dönemdeki yapay zekâ çalışmalarına yön verecek ilk “Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi” Bilişim Vadisi’nde kamuoyuna tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Yapay zekâyı etkili ve verimli kullanarak küresel rekabet gücümüzü artırmak durumundayız. Nitekim 2025’te hedefimiz; yapay zekâ alanının, ülkemizin ‘Gayrisafi Yurt İçi Hasılası’na yaptığı katkıyı yüzde 5’e yükseltmektir. Yapay zekâ, ülkeler için bir tercih olmaktan öte kalkınmanın vazgeçilmezidir. Biz de teknolojiyi tüketen değil, üreten bir ülke olmak amacıyla ‘Dijital Türkiye’ ve ‘Millî Teknoloji Hamlesi’ vizyonlarımız doğrultusunda yoğun bir çalışmanın eseri olan Ulusal Yapay Zekâ Stratejimizi tamamladık” dedi.

HEDEF KENDİNİ SÜREKLİ GÜNCELLEYEN BİR EKOSİSTEM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da “Ulusal Yapay Zekâ Stratejimizde deneyen, keşfeden, öğrenen ve bu doğrultuda kendisini sürekli güncelleyen bir ekosistemin oluşturulmasını hedefledik. Destek programlarıyla da öncelikli olarak belirlediğimiz alanlarda, sanayinin ihtiyaç duyduğu yapay zekâ çözümlerinin, ülkemizdeki teknoloji şirketleri ve üniversiteler tarafından geliştirilmesini sağlayacağız. Strateji sayesinde, önümüzdeki dönemde yapay zekâ uygulamalarıyla ülkemizde veriden daha fazla değer üretildiğine hep birlikte şahit olacağız” şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...