Sektörlerden aşı çağrısı

Sektörlerden aşı çağrısı

EKONOMİ Haberleri

Çarkların dönmeye devam etmesi ve yaklaşan sonbaharda tekrar kapanma yaşanmaması için salgının kontrol altında kalması gerekiyor. Bu noktada aşılama önemli...

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneğinden, salgına karşı “aşı” çağrısı yapıldı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer; aşının tercih değil toplumsal sorumluluk olduğunu belirterek “Hâlen fiziksel kısıtlamalar ile kapasitelerimizin altında çalışmak durumundayız. Bedelini çok büyük ekonomik ve sosyal çalkantılar olarak ödedik, bir süre daha ödemeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bireysel özgürlükler ancak toplumsal kazanımlarla korunabilir. Şu anda mümkün olan tek seçenek, aşılanıp, virüsle güvenli şekilde yaşamak” ifadelerini kullandı.

TEREDDÜTTE OLANLAR İÇİN BİLGİLENDİRME
Bu arada Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından, bağlı sendikaların genel başkanlıklarına, bölge ve il temsilciliklerine genelge gönderildi. Koronavirüs aşısı konusunda tereddüt yaşayan yurttaşların ve işçilerin aşılanması için bilgilendirme faaliyetinde bulunulmasını istendi. Yapılan açıklamada “Aşı farkındalığının sağlanmasında ve her bir yurttaşımızın aşılanmasının teşvik edilmesinde, toplumun en örgütlü kesimini oluşturan işçilerin ve üyesi oldukları sendikaların, önemli sorumluluğu bulunduğu kanaatindeyiz” denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...