Günde 200 TL’ye çalışacak işçi bulamıyorlar

Günde 200 TL’ye çalışacak işçi bulamıyorlar

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de işsizlik yüzde 12 civarında seyrederken “iş beğenmeme” eğilimi de artıyor. Özellikle imalat ve hizmet sektörlerinde binlerce açık pozisyon olduğu ancak işsizlerin bu işlere rağbet göstermediği belirtiliyor.

Adana’da kebap ve dönerciler günlük 150-200 lira verip sigortasını da yapacakları hâlde eleman bulamıyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Pandeminin ilk döneminden bu yana yiyecek-içecek sektöründe yüzde 70’lik iş gücü kaybı yaşandı. Örneğin 5 kişi çalışan tezgah, 2 usta ile devam etti. Açıkta kalanlar sektör değiştirmeye başladı. Kimisi telefoncu, kimisi de ‘Rent A Car’ işletmeye başladı. Bugün ise normalleşme ile birlikte ciddi bir usta ve işçi sıkıntısı yaşıyoruz. Önceden ortalama 150-160 liraya çalıştırdığımız personel, şimdi 200-220 liraya çalışıyor. Bu rakamlara rağmen işimize rağmet yok” dedi.

CİDDİ PARALAR VERECEĞİZ, İŞÇİ BULAMIYORUZ
Büyük bir işletmenin sahibi Mehmet İkram Taş ise, dolgun maaşa rağmen kimsenin kendilerine başvuru yapmadığını belirterek, “Gerçekten eleman bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Çalışan arkadaşlarımıza 150-200 lira arasında yevmiye veriyoruz. Sigortasını yapıyoruz, yeme-içme de bize ait olmasına rağmen personel bulamıyoruz. Garson, komi, bulaşıkçı, usta ve kurye arıyoruz. Ciddi paralar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...