Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu kuruldu

Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu kuruldu

EKONOMİ Haberleri

Dijital TL için ilk adım atıldı. Merkez Bankası öncülüğünde ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM arasında imzalanan mutabakat zabtı ile “Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu” oluşturuldu.

Birinci faz çalışmalar kapsamında TCMB nezdinde prototip “Dijital Türk Lirası Ağı” tesis edilerek teknoloji paydaşları ile dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testleri gerçekleştirilecek. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda daha yaygın ve geniş katılımlı pilot testleri gerçekleştirilecek. Blokzincir teknolojisi, dağıtık yapıların ödeme sistemlerinde kullanımı, anlık ödeme sistemleri ile entegrasyon gibi alanlarda da testler yapılması planlanıyor. Birinci faz sonuçları, testlerin tamamlanmasını müteakiben 2022 yılında kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak TCMB’nin henüz dijital Türk lirasının tedavülüne yönelik almış olduğu nihai bir karar yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...