Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demir ithalatıyla fiyatlar düşer

Demir ithalatıyla fiyatlar düşer

EKONOMİ Haberleri

Gayrimenkul sektöründe yüzde 1,4 seviyelerine kadar çıkan kredi faizleri ile girdi maliyetlerindeki yüzde 100’leri aşan yükseliş yerli alıcıyı beklemeye iterken sektörden sorunların çözümüne ilişkin yeni öneriler gelmeye devam ediyor.

Önder Çelik | İSTANBUL

Akkuş Gayrimenkul’ün Lübnanlı ortağı El Khatib Group’la kurduğu BOSS4 Gayrimenkul’ün Esenyurt’ta hayata geçirdiği Alya 4 Mevsim projesinin tanıtımında konuşan BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş, artan maliyetlerin satış fiyatlarını da etkilediğini belirterek “Beylikdüzü’nde 700 bin TL’ye sattığımız konut şu anda 2 milyon TL’ye çıktı. Bu durum demir ve çimento fiyatlarının çok yükselmesinden kaynaklandı. Demir yurt dışı kaynaklı bir enstrüman... Yurt dışında yükseldiği için ülkemizde de yükseldi. Müteahhitler olarak demirin çimentonun bu kadar hızlı yükselmesini istemeyiz. Ben isterim ki, demir ithalatı tekrar serbest bırakılsın. Hurda alımı serbest bırakılırsa demir fiyatları geri gelebilir. Çimento sektöründe hükûmetimiz güzel bir karar aldı, çimento ihracatını kısıtladı. Çimento ve demirde fiyatlar geri gelirse inşaat sektörü için daha olumlu yansımaları olur. Bunun yanında en önemli etken faizlerin düşmesidir. Faizler 0,90’ların altını görürse yerlilerde bir hareketlenme başlar” değerlendirmesini yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...