Eylülde rekor kırıldı, ihracatta 20 milyar dolar eşiği aşıldı

Eylülde rekor kırıldı, ihracatta 20 milyar dolar eşiği aşıldı

EKONOMİ Haberleri

Eylülde ihracat ilk defa 20 milyar dolar eşiğini geçti ve bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artışla 20 milyar 783 milyon dolara ulaştı.

Türkiye, ihracatta tarihî bir eşiği daha geçti. Türk ihracatçısı, eylülde ilk defa bir ayda 20 milyar doları aşarak tarih yazdı. Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı rakamlara göre eylül ihracatı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 30’luk artışla 20 milyar 783 milyon dolara ulaştı. Bu rakam aynı zamanda cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracatı oldu.

ÇELİK SEKTÖRÜ ZİRVEDE
İhracat yılın ilk 9 ayında ise yüzde 36’lık artışla 161 milyar dolara yükseldi. 2,6 milyar dolarlık ihracatla Çelik, sektörler arasında ilk defa zirvede yer aldı. Geçtiğimiz ay 1.558 firma, ilk defa ihracat yaptı. 180 ülkeye toplam 6,1 milyar TL tutarında Türk lirası ile ihracat gerçekleştirildi. TİM Başkanı İsmail Gülle “Son 12 ayda 212,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek yıllık ihracat hedefimiz olan 211 milyar dolara aşmayı başardık. Böylelikle, Orta Vadeli Program hedefini şimdiden yakalamış olduk. Son 13 ayın 11’inde ihracat rekorları kırdık. İnşallah 2026’da beş sene gibi kısa bir sürede 300 milyar dolara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...