Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin kripto parayı yasakladı, ABD'nin açıklaması Bitcoin'i hareketlendirdi

Çin kripto parayı yasakladı, ABD'nin açıklaması Bitcoin'i hareketlendirdi

EKONOMİ Haberleri

2020'den bu yana piyasa değeri 10 kat artan kripto paralar, geçen hafta Çin'in yasaklamasıyla düşüşe geçti. ABD'nin "yasaklamaya niyetimiz yok" açıklamasının ardından destek bulan Bitcoin yeniden 47 bin dolar üzerinü gördü.

Kripto varlıkların toplam piyasa değeri 2020'nin başından bu yana 10 kat arttı. Eylül 2021 itibarıyla 2 trilyon doları aştı. Kripto paralar, geçen hafta Çin’in yasa dışı ilan etmesi ve yasaklamasının ardından olumsuz etkilenmişti. Bitcoin 48 bin dolardan 40 bin dolar sınırına kadar gerilemişti. Önceki gün ise ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell "Kripto paraları yasaklama niyetimiz yok. Ancak daha fazla denetime ihtiyaç var" açıklamasında bulundu. Buradan destek bulan Bitcoin yeniden 47 bin doların üzerini gördü. Analistler, Çin dışında diğer ülkelerde de kripto paralara yönelik düzenlemeler gelebileceğini ancak bu sırada oluşacak negatif fiyatlamaların sağlam kriptolarda ve uzun vade için yeni alım fırsatı sunabileceğini belirtiyor.

Çin kripto parayı yasakladı, ABD'nin açıklaması Bitcoin'i hareketlendirdi
Çin Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta kripto para ticaretini yasa dışı ilan ederek yasakladı

IMF: RİSKLER YAKINDAN İZLENMELİ
Bu arada IMF tarafından yayımlanan "Kripto Ekosistemi ve Finansal İstikrar Zorlukları" başlıklı raporda "Burada hızlı büyüme yeni fırsatlar sundu. Kripto varlık teknolojileri daha hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemeler için bir araç olma potansiyeline sahip oldu. Ancak finansal istikrar zorlukları da doğdu. Bu riskler henüz sistemik değil. Buna rağmen risklerin yakından izlenmesi gerekiyor" denildi. Söz konusu risklerden biri de, bilgisayar korsanları tarafından kripto paraların çalınması...


COINBASE, 6 BİN KİŞİDEN KRİPTO PARA ÇALINDIĞINI DUYURDU
Kripto para borsası Coinbase, bilgisayar korsanlarının en az 6 bin müşteriden kripto para çaldığını bildirdi. Bilgisayar korsanlarının hesaplara erişmek ve Coinbase ile ilişkili olmayan kripto cüzdanlarına para aktarmak için, şirketin SMS ile doğrulama güvenlik sürecindeki bir açıktan yararlandığı aktarıldı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...