8 kat daha az tüketen yerli traktör ocakta geliyor

8 kat daha az tüketen yerli traktör ocakta geliyor

EKONOMİ Haberleri

Maliyetleri yükselen çiftçiye müjdeyi Bakan Pakdemirli verdi. 45 dakikada şarj olan, 8 kat daha az yakıt tüketen yerli ve elektrikli traktörün seri üretimi ocak ayında başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; gübre, yem ve enerji gibi birçok emtiada dünya fiyatlarının arttığını ancak tarımsal destekler ve alım fiyatlarıyla çiftçinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Pakdemirli, çiftçinin maliyet artışlarından endişe etmeden, tohumunu toprakla buluşturmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

8 kat daha az tüketen yerli traktör ocakta geliyor
Bakan Pakdemirli, elektrikli yerli traktörün ocak ayında seri üretime başlayacağını söyledi

YERLİ TRAKTÖRDE SERİ ÜRETİM HAZIRLIĞI
Biga Tarım Teknolojileri Fuarı'na katılan Pakdemirli "Türkiye'nin tarım alanı bakımından dünyada 31’inci sırada olmasına rağmen, tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise ilk on içinde yer alıyor. Son 3 yılda da tarımsal destekler yüzde 65 artışla 24 milyar liraya çıkarıldı. Şimdi Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli traktörünü de seri üretime hazır hâle getirdik. 105 beygir gücünde, 45-55 dakika arasında yüzde 100 şarj olabilen ve 8 kat daha az yakıt tüketimi ile çiftçilerimizin maliyetlerini düşürecek olan elektrikli traktörümüzün seri üretimine inşallah ocak ayında başlıyoruz. Önümüzdeki hafta da Elektronik Hayvan Takip Sistemimizin lansmanını yapacağız. Sistem sayesinde büyükbaş hayvanların takipleri, sanal karantina, kızgınlık dönemleri ve beslenme yapıları yakından takip edilecek. Böylece hayvancılıkta BİG DATA’ya ulaşmış olacağız" dedi.


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...