Bakan Bilgin tarih verdi: Asgari ücret ay sonu gelmeden belli olacak

Düzenleyen:
Bakan Bilgin tarih verdi: Asgari ücret ay sonu gelmeden belli olacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin ay sonu gelmeden belli olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kabine Toplantısının ardından asgari ücrete dair merak edilen soruları cevaplandırdı. Bakan Bilgin, asgari ücret görüşmelerinin 1 Aralık'ta başlayacağını belirterek, ay sonu gelmeden miktarın belli olacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET ARAŞTIRMASI
Bakan Vedat  Bilgin, "Aralık sonuna kadar bekleme niyetinde değiliz, aralık başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu kez erken bitirme niyetindeyiz" açıklamasında bulundu.
Bir araştırma yaptırıldığından da bahseden Bakan Bilgin,  araştırmanın hem işçi hem de işveren tarafında yaptırıldığını belirterek, "Araştırma verilerine göre uzlaşabileceğiz" ifadesinde bulundu.

Söz konusu araştırma verilerinin çarşamba günü neticeleneceği ve öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı akabinde bir sonraki kabinede de araştırma sonuçlarının duyurulacağı öğrenildi.

ASGARİ ÜCRET FORMÜLLERİ

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretteki formüllerle ilgili de açıklamada bulundu. Bakan Bilgin öncelikle vergi indirimi formülünden bahsederek, destek formülü üzerinde de çalışıldığını belirtti. Bakan, 'Vergi indirimi işin içinde. İşverenin ödeyeceği bir rakam olacak" dedi.

Daha önceden asgari ücrete 75 TL değerinde ödenen devlet desteği ile ilgili soruyu da cevaplayan Bakan Bilgin, işverene devlet desteğiyle ilgili "Uygulanıp sona erdiğini" ifade edip, "İşverene destek vermeyeceğiz işçilere destek vereceğiz" dedi. 

"KADEMELİ ASGARİ ÜCRET OLMAZ"

Bakan Bilgin, masadaki başka seçeneğin de işçilere destek olacağını belirtti. Bakan, "Masada hem vergi indirimi hem de doğrudan devlet desteği seçeneği var. Alternatifler var. Araştırmamızdan sonra karar verilecek" dedi.

Kademeli asgari ücrete kapıları kapatan Bakan Bilgin, "Kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz, işveren büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...