ABD’den dikkat çeken kripto para kararı: Yazılı izin istenecek

Düzenleyen:
ABD’den dikkat çeken kripto para kararı: Yazılı izin istenecek

EKONOMİ Haberleri

Ülkelerden kripto para hamlesi gelmeye devam ediyor. El Salvador’un ‘Bitcoin City’ adından bir Bitcoin şehri kurma projesini duyurmasının ardından, ABD’den yeni bir hamle geldi. ABD Para Birimi Denetleme Ofisi(OCC), bankaların belirli kripto para faaliyetlerinde bulunmadan önce izin istemeleri ve yazılı onay almaları gerektiğini bildirdi.

Kripto para kullanımı artmaya devam ediyor ancak belirli riskleri de barındırıyor. ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) Başkanı Michael Hsu, açıklamada bulunarak artık bankaların kripto para sahibi müşterilerine saklama, takas gibi hizmetler sağlamadan önce uygun risk yönetim araçlarına sahip olduklarını regülatörlere kanıtlamaları gerektiğini belirtti.

ABD’DEN DİKKAT ÇEKEN KRİPTO PARA KARARI

OCC'den yapılan açıklamada, bankaların müşterilerin kripto varlıklar için saklama hizmetleri sağlama gibi faaliyetlerde bulunmadan önce uygun risk yönetim sistemlerine ve kontrollerine sahip olduklarını gösterebilmeleri gerektiği aktarıldı.

ABD’den dikkat çeken kripto para kararı: Yazılı izin istenecek

YAZILI OLARAK İZİN ALMALARI GEREKİYOR

Açıklamada, bankaların belirli kripto para, dağıtık defter (distributed ledger) ve sabitkoin (stablecoin) faaliyetlerinde bulunmadan önce denetim makamlarına bu niyetlerini bildirmeleri ve yazılı izin almaları gerekeceği kaydedildi.

FED’DEN ORTAK KARAR

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve OCC, salı günü, kripto varlıklarla ilgili gelecekteki çalışmaların yol haritasını sunan ortak bir açıklama da yayımlamıştı. Düzenleyici kurumların ortak açıklamasında, gelecek yıl bankaların kripto para piyasasında hangi faaliyetlerine yasal olarak izin verileceğine daha fazla açıklık getirilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

ABD’den dikkat çeken kripto para kararı: Yazılı izin istenecek

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...