Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memur ve emekliye yapılan zam 15 Ocak maaşlarına yansımayacak

Düzenleyen:
Memur ve emekliye yapılan zam 15 Ocak maaşlarına yansımayacak

EKONOMİ Haberleri

Memur ve emekliye verilecek yüzde 2,5'luk ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmeleri, Meclis’te yeterli çoğunluk sağlanamadığı için tamamlanamadı. Bu nedenle de yapılacak ek zam 15 Ocak maaşlarına yansımayacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 18 maddelik yeni ekonomi paketi için, Meclis Genel Kurulu’nda mesai yaklaşık 3 gündür devam ediyordu. Teklifin 10 maddesi kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 8 maddenin görüşmeleri ise önümüzdeki haftaya kaldı.

MECLİS'TE ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI
Toplantıda yeterli sayı sağlanmadığı için memur ve emeklilere gelen 2, 5 puanlık artış, 15 Ocak’ta maaşlarına yansımayacak. Düzenlemeye göre, memurlar enflasyon farkı dahil yüzde 30,95 zam alacak. Emeklilerin alacağı en düşük aylık ise 2 bin 500 lira oldu. Teklifin yasalaşmasının ardından fark ödenecek.

Teklif, Merkez Bankası Kanunu'nda da değişiklik yapıyor. Bankadaki yabancı ülke merkez bankalarına ait varlıklar haczedilemeyecek.

Kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduat sisteminin de yasal zemini hazırlandı. Elektrikte oluğu gibi doğalgazda da kademeli tarifeye geçiliyor. İl bazında iklim şartlarına göre tarifeler belirlenmesi için Botaş'a yetki verilecek. Yeni ekonomi paketi ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nde de (BES) yüzde 25 olan devlet katkısı yüzde 5’lik artış ile yüzde 30 olacak.

2022 MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞLARI
Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4289 liraya çıktı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...