Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Toptancıların başkanı konuştu: Yağ stoku sorunumuz yok!

Düzenleyen:
Toptancıların başkanı konuştu: Yağ stoku sorunumuz yok!

EKONOMİ Haberleri

Yağ stoklarının tükendiğine yönelik dolaşan spekülasyonlara ilişkin TGRT Haber'e konuşan GİMAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aydoğan, depoların yeterince dolu olduğunu söyleyerek, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Rusya-Ukrayna savaşı; temel gıdadan enerjiye kadar birçok önemli kaynağın ithalat ve ihracatlarına yönelik sorunların yaşanmasına neden oldu. Söz konusu aksaklık sonrası özellikle yağ stoklarına ilişkin spekülasyonlar çokça gündeme geldi. Kimi derneklerin stokların tükenmek üzere olduğuna ilişkin demeçler vermesi, konuyu vatandaş nezdinde daha da endişelendirici hale getirdi. Bu gelişmelerin akabinde TGRT Haber Ankara’nın en büyük toptancılar sitesi GİMAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aydoğan’na yağ krizini sordu. Aydoğan,"Yağ stoku sorunumuz yok. Marketten gidip yağı 5 kiloluk koli halinde alırsanız 6 aylık alışverişi yapmış olursunuz. Bu da arz talep dengesini bozar. Şu an yaşanan sıkıntılar bundan kaynaklı" sözleriyle böyle bir krizin olmadığını belirterek, vatandaşın yüreğine su serpti. 

"YAĞ STOKLARINDA YAŞANAN SIKINTI, ARZ TALEP DENGESİNİN BOZULMASINDAN"

Aydoğan, “Yağ stoku sorunumuz yok” diyerek, bazı derneklerin yaptığı açıklamalardan dolayı vatandaşlarda panik oluştuğunu ve buna bağlı olarak arz talep dengesinde bozulmalar meydana geldiğini söyledi. Pandemi sürecinde de kolonya ile ilgili benzer bir durum yaşandığına dikkat çeken Aydoğan, “Şahsen 5 litreyi 1,5 ayda ancak tüketiyorum. Marketten gidip yağı 5 kiloluk koli halinde alırsanız 6 aylık alışverişi yapmış olursunuz. Bu da arz talep dengesini bozar. Şu an yaşanan sıkıntılar bundan kaynaklı” diye konuştu.

"ALTERNATİF ÜRÜNLERİMİZ VAR"

Başkan Aydoğan, dünyada Rusya ve Ukrayna’nın ayçiçeği üretiminde ciddi bir üretici olduğunu belirterek, Azak Denizi'nden Türkiye’ye sevkıyat sorunu yaşandığının ancak bunların en kısa sürede çözüleceğinin altını çizdi. Arjantin’den gelecek ürünlerin ve ilerleyen dönemde Türkiye’deki mahsullerin üretime sunulacağını belirten Aydoğan, “Gemiler gelmese bile dünyanın diğer coğrafyalarından gelecek ürünlerimiz var, soya, mısır yağı gibi alternatif ürünlerimiz var. Başta yağ olmak üzere hiçbir gıda ürününde sorun yaşanmaz” dedi. Ayçiçek yağı fiyatalrında kısmi değişiklikler olabileceğini kaydeden Aydoğan, “5 litrelik ayçiçek yağı 160 TL civarında. Çok az rakamlarda artış olabilir. Ancak süreç çok uzamaz. Yüzde 5 civarında fiyatlar artabilir. Marketlerdeki ayçicek fiyatlarının yüksekliğinin sebebi arz talep dengesindeki sorundur. Stokla ve üretimle ilgili değil” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...