Erdoğan görüşmesi sonrası kritik adım: Putin talimat verdi gemiler Türkiye’ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: haberler.com
Erdoğan görüşmesi sonrası kritik adım: Putin talimat verdi gemiler Türkiye’ye geliyor

EKONOMİ Haberleri  / haberler.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen görüşmeye dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Erdoğan'ın Putin ile Azak Denizi'nde bekletilen 30 yağ gemisinin Türkiye'ye gelmesi konusunda anlaştığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ayrıntıları orataya çıktı. Ukrayna savaşının yanı sıra iki liderin Azak Denizi'nde bekletilen yağ ve buğday yüklü gemiler ile ilgili de görüştükleri belirtildi. AK Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Azak Denizi'nde bekletilen 30 yağ gemisinin Türkiye'ye geleceği, böylelikle de son günlerde yaşanan tedarik endişesinin de ortadan kalkacağı öğrenildi.

PUTİN 30 GEMİ İÇİN TALİMAT VERECEK

AK Partili kaynaklardan edilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ticarette dolar, euro, ruble ve yuan kullanabiliriz" dediği aktarılırken Putin'in Azak Denizi'nde bekletilen ayçiçek yağı ve buğday yüklü 30 gemi için talimat vereceğini ifade edildi.

Öte yandan Erdoğan ve Putin arasında yapılan dünkü telefon görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ele alındı, Türkiye-Rusya ilişkileri değerlendirildi" denildi.

ERDOĞAN'DAN BARIŞ ÇAĞRISI

Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım" çağrısını yineledi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: haberler.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...