Borsa rekorda, altın tırmanışta

Borsa rekorda, altın tırmanışta

EKONOMİ Haberleri

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dün 2.500 puanın da üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü. Küresel piyasalarda altın da ABD'de artan resesyon endişeleri, yüksek küresel enflasyon, Rus gazına ve petrolüne uygulanabilecek yeni bir yaptırım ihtimali sebebiyle yükselişini sürdürdü. Son beş haftanın zirvesine gelen ons, 2.000 dolara yaklaştı. Gram altın da bu etkiyle 940 TL sınırına dayandı.

Analistler, Çin’de yeni tip koronavirüs salgını çerçevesinde alınan tedbirlerin ekonomiye yansımalarına ilişkin artan endişeler ve şahinleşen merkez bankalarına yönelik beklentilerle küresel bazda risk iştahının düşük seyrettiğini, ancak Borsa İstanbul'un pozitif ayrıştığını bildirdi. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.550 puanın direnç, 2.440 seviyesinin de destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ons ise ABD'de yükselen faizlere rağmen yükselişini sürdürüyor. Goldman Sachs “İki yıl içinde ekonomide daralma yaşanması ihtimali yüzde 35. FED, resesyona sebep olmadan enflasyonu soğutmak gibi oldukça zorlu bir görevle karşı karşıya. Artan faiz oranları, faiz getirisi olmayan değerli emtia fiyatları üzerinde önümüzdeki dönemde baskı oluşturabilir. Altın kısa vadede ise artan enflasyon ve yükselen jeopolitik risklerden dolayı yukarı yönlü” görüşünü paylaştı. Ons için 1920 dolar destek, 2.050 dolar direnç olarak takip edilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...