Şeker fiyatlarına yüzde 67'ye varan zam! 27 Haziran'dan itibaren geçerli olacak

Düzenleyen:
Şeker fiyatlarına yüzde 67'ye varan zam! 27 Haziran'dan itibaren geçerli olacak

EKONOMİ Haberleri

Türkşeker, şeker fiyatlarına yüzde 37 ve yüzde 67 oranlarında zam yaptığını duyurdu. Mayıs ayında adeta ikiye katlanan fiyatlar sonrası gelen zam, 27 Haziran'dan itibaren raflara yansıyacak.

Son bir yılda kilosu 6,5 liradan 24 liraya, çuvalı ise 250 liradan 1100 liraya çıkan şekere bir zam daha geldi. Türkşeker, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekerlere yüzde 67, diğerlerine ise yüzde 37 oranında zam yaptı.

FİYATI 750 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Türkşeker'in dağıtım yerlerine gönderdiği iddia edilen açıklamaya göre, şekere yapılan zam 27 Haziran'dan itibaren geçerli olacak. Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya dayanan zamma göre, 50 kilogram şekerin fiyatı Tarım Kredi vb. marketlere 390 liradan 650 liraya, diğerleri için 550 liradan 750 liraya çıkarıldı.

MAYIS AYINDA İKİYE KATLANDI

Öte yandan son bir yılda şekerin kilosu 6.5 liradan 24 liraya, çuvalı yaklaşık 220-250 liradan 1100 liraya yükseldi. Özellikle Mayıs ayda yaşanan 2 kat fiyat artışını aşağı çekebilmek için geçen ay 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatından vergi alınmaması kararı alınmıştı.

Bu gelişmelerin ardından, Haziran başında TÜRKŞEKER Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan görevden alınarak yerine Muhiddin Şahin atanmıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...