Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teşvik ve destekler tek çatıda toplanıyor

Teşvik ve destekler tek çatıda toplanıyor

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şu ana kadar 480 milyon teşvik kaydını Teşvik Destek Bilgi Sistemine aldıklarını belirterek 41 kurumun veri aktarım sürecinin de devam ettiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı teşvik ve destekleri tek çatı altında toplamak için hareket geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'de şu anda 9 bakanlık tarafından verilen 441 teşvik ve destek programının yürürlükte bulunduğunu belirterek bugüne kadar 480 milyon teşvik kaydını Teşvik ve Destek Bilgi Sistemi’ne (TDBS) aldıkların bildirdi. Nebati şu bilgileri verdi:  Geliştirdiğimiz yazılım ile teşvik ve destek bilgilerini gerçek ve tüzel kişiler bazında detaylandırarak anlık olarak merkezi bir sistemde topluyoruz. Özellikle kamu yönetimi açısından bu verilerin politika belirleyicilerin ihtiyaç duyacağı nitelikli verilere dönüşmesini sağlayan altyapıları oluşturuyoruz. Şu ana kadar altı bakanlık ile entegre olduk ve bunlara bağlı 23 kurum 239 alt program için 480 milyon teşvik kaydını Teşvik Destek Bilgi Sistemi’ne aldık. TDBS’de dokuz bakanlığa bağlı 41 kurum ile veri aktarım çalışmalarına devam ediyoruz.

E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPILABİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın da teşvik ve destekten faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşların, yürürlükteki teşvik ve destek programlarını tek merkezden listeleyebileceklerini, başvuru detaylarını öğrenebileceklerini ve daha önce faydalandıkları destek programlarına dair bilgileri görüntüleyebileceklerini bildirdi. Taşkın, teşvik ve destek veren kamu kurum ve kuruluşlarının da sisteme girebileceklerini, listeleyebileceklerini, programa ilişkin detay bilgilerin tek noktadan kamuya duyurabileceklerini ifade etti. Taşkın, projenin ilerleyen aşamalarında, kişi ve kuruluşların ilgilendikleri destek programına e-Devlet üzerinden ön başvuru yapmalarına imkân sağlayacaklarını dile getirerek bu sayede bütün vatandaşların “Tek Nokta Teşvik ve Destek Portali” üzerinden ön başvurularını yapabileceklerini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...