Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

372 milyon dolarlık enerji tasarrufu

372 milyon dolarlık enerji tasarrufu

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın enerji darboğazından geçtiği bu günlerde enerji verimliliği, mevcut kaynakların daha etkin şekilde kullanımı için oldukça önemli hâle geldi.

C. FIRAT AYDOĞMUŞ | ANKARA

Birçok ülke son dönemde enerji tasarrufu çağrıları yaparken, mevcut durumu yıllar önce öngören Türkiye, uzun süredir bu konuda bir eylem planı yürütüyor. 2018 yılında ilan ettiği Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile Türkiye; bina ve hizmetler, sanayi ve teknoloji, enerji, ulaştırma, tarım ve bütün sektörleri ilgilendiren alanlarda kapsamlı bir eylem planını uyguluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu alandaki yatırımların, kendini ortalama 5 yıl içerisinde amorti ettiğini ve bu süreden sonraki yılların da kişi ve kurumların hanesine kâr olarak yazıldığını hesapladı. Bakanlık verilerine göre, 2021 yılında enerji verimliliğine yapılan 1 milyar 325 milyon dolar yatırım karşılığında 372 milyon doları tasarruf elde edildi. Ayrıca, devreye alınan yatırımlarla 43 milyon ton eş değeri sera gazı azaltımı sağladı ve 12 bin yeni istihdam oluşturuldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...