Brent petrolde düşüş devam ediyor: Gözler akaryakıtta indirim haberinde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Brent petrolde düşüş devam ediyor: Gözler akaryakıtta indirim haberinde

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Bir süredir düşüş grafiği çizen brent petrol kural bozmadı. Öyle ki Brent petrolün varil fiyatı 2 Ağustos tarihinden beri 100 doların altında seyrediyor. Güncel verilere göre ise brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 95,97 dolardan işlem görüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası çıkan enerji krizi brent petrol fiyatında rekor üstüne rekor kırılmasına sebep olmuştu. Söz konusu gelişme, iki ülke arası görüşmeler, tahıl koridoru anlaşması gibi koşullar sonucu tersine döndü. Öyle ki; Ağustos ayı ile birlikte brent petrol düşüş bandına girdi. 2 Ağustos'tan beri düşüş grafiğinde devam eden brent petrolün varil fiyatı bugün 95,97 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmenin akabinde gözler akaryakıtta gelecek indirim haberine döndü.

BRENT PETROL 2 AĞUSTOS'TAN BERİ DÜŞÜŞTE

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 100 doların altında tutunmaya devam ediyor. En son 2 Ağustos tarihinde 100 dolardan işlem gören brent petrol, 95,97 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Batı Teksas petrolünün (WTI) varil fiyatı ise 90,04 dolar seviyesinde seyrediyor. Piyasalarda bu hafta Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC'in açıklayacağı aylık petrol piyasası verileri bekleniyor.

Brent petrolde düşüş devam ediyor: Gözler akaryakıtta indirim haberinde

BRENT PETROL ÇAKILDI, İNDİRİM GELDİ

Ağustos başından itibaren petrol fiyatlarında yaşanan bu sert düşüşün ardından motorine ve benzin fiyatlarına indirim yapıldı.  Motorine ve benzin fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Benzine 2.23 TL, motorine ise 1.15 TL indirim yapıldı. Söz konusu indirimlerin, brent petrolde yaşanan düşüşlerin stabilleşmesi sonucu devam etmesi bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

8 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.41 TL
Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.46 TL
İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.52 TL

8 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 TL
Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 TL
İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 TL

8 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 TL
Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 TL
İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...