Akaryakıta 2 zam, 1 indirim! Tabela gece yarısı güncellendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları kökten değişiyor. Bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine zam yapılırken, oto gaza ise indirim geldi. İşte detaylar...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları da sürekli değişim gösteriyor. Araç sahipleri fiyat değişimlerini yakından takip ederken, akaryakıta beklenen 2 zam 1 indirim geldi.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM, OTO GAZA İNDİRİM! 

Sektör kaynakları bu gece yarısından itibaren benzin ve motorine zam, oto gaza ise indirim beklendiğini duyurmuştu. Saat 00:00 itibarıyla beklenen fiyat değişim yaşandı. Benzinin litresi 28 kuruş, motorinin 26 kuruş zam yapılırken, oto gazın fiyatı ise 1 lira 64 kuruş ucuzladı. 

3 MAYIS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

BENZİN

İstanbul (Avrupa): 43.93 TL

İstanbul (Anadolu): 43,84 TL         

Ankara: 44.79 TL

İzmir: 45.07 TL

MOTORİN

İstanbul (Avrupa): 41.34 TL

İstanbul (Anadolu): 41,27 TL

Ankara: 42.24 TL

İzmir: 42.51 TL

OTO GAZ

İstanbul (Avrupa): 20.97 TL

İstanbul (Anadolu): 20,43 TL

Ankara: 20.87 TL

İzmir: 20.51 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...