Av yasağına sayılı gün kala balıkçılarda Ramazan mesaisi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Denizlerde Nisan ayında başlayacak av yasağı öncesi balıkçıların mesaisi sürüyor. Ramazan ayının ilk günlerinde boş kalan tezgahlar yeniden doldu.

Denizlerde Nisan ayında başlayacak av yasağı Eylül ayında sona erecek. Zonguldak’ta balıkçı tezgahları av yasağına sayılı gün kala şenlendi.

Zonguldaklı balıkçılar 1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira Bismillah’ diye çıktıkları av sezonunun sonuna yaklaştı. Sezonun sonuna yaklaşan balıkçılar, tezgahlarında hamsi, istavrit, mezgit gibi balıkların satışını Ramazan ayında da sürdürüyor.

Av yasağına sayılı gün kala balıkçılarda Ramazan mesaisi - 1. Resim

RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ BOŞ KALDI

Ramazan ayının ilk günü boş kalan tezgahlar yeniden balıkla canlandı. Hamsi ve mezgit 100 TL, istavrit ise 60 TL’den alıcı buldu. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte balığın azalacağını söyleyen balıkçı esnafı Zeki Beybeyoğlu, “Ramazan ayında vatandaşlar balığa rağbet gösteriyor. Hamsi 100 TL, istavrit 60 TL, mezgit 100 TL. Son 10 günü. Hava ısındığı zaman balık azalır. Tek tük balık gelir. Herkes balık yesin. Buranın yerli balığı. Beklendiği gibi palamut, çinakop olmadı. Ama istavrit olmadı. Mezgit oldu. Az da olsa hamsi oldu” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...