Emekliye yeni destek masada! Dikkat çeken 17 bin TL detayı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Emekliye yeni destek masada! Dikkat çeken 17 bin TL detayı

Ekonomi Haberleri

Emeklilere yeni destekler için çalışmalarını sürdüren hükümet, hane geliri formülü üzerinde duruyor. Bu formüle göre hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılacak. Düzenlemeden yararlanmak için emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması ve kirada oturulması şartı aranacak. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin toplam gelirleri 17 bin 2 lira seviyesine yükseltilecek.

Emeklilerden gelen geçim sıkıntısı şikayeti artınca hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024 emeklilerin yılı olacak" açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalara başladı. Bu kapsamda emeklilerinin konforunu artıracak yeni destekler üzerinde çalışılıyor.

FATURA VE GIDA YARDIMI

Emekliye destek için formül aranırken, hane geliri üzerinde duruluyor. Bu formüle göre hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılacak.

GELİRLER ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLECEK

Yenişafak'ta yer alan habere göre, yardımdan faydalanmak isteyen emekliler, ek gelirlerinin olmadığını ve kirada oturduklarını belgeledikleri takdirde nakdi destek ödeneğinden yararlanmaya hak kazanacak. Düzenlemenin seçim sonrasında değerlendirmeye alınması ve uygun bulunması halinde Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Düzenleme sayesinde emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin de toplam gelirleri 17 bin 2 lira seviyesine yükseltilecek.

2 ŞART ARANIYOR

Düzenlemeden yararlanacak emeklilerde 2 şart aranıyor. Bunlardan ilki emekli aylığı dışında başka gelirinin olmaması, diğeri ise kirada oturması. Bu şartları karşılayan emeklilere söz konusu destek sağlanacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadriye Arslan 20 Mart 2024 13:25

Diğer emekliler ne olacak 17 binin altımdakine niye ayrı yapıyorsun 18000 bin alan ne olacak kimin suçu diğer emekliler bedel ödeyecek kimiside benden indirim yapsın diye devlet dairesi dolaşan maaş bağlama oranlarını düzelt memura verdiğin seyyanen 12000 tl zammı memur emeklisi ve diğer emeklilerede yansıt bitsin herkes borcunu kendisi ödesin adaletli olun lütfen bu şekilde çare olmaz 44 sene çalışan 19000 tl alsın 25 sene çalışan 14000 alıyorsa çok çalışanın suçu ne hakkımızı helal etmiyoruz

Ahmet kililioglu 18 Mart 2024 17:53

Biz seyyanen zam haricinde hiç bir şeyi kabul etmiyoruz.

Emekli18 Mart 2024 14:31

Bu tür uygulamalar adaletsizlik doğurur herkese seyyanen artış şuan için masadaki en iyi formül

Sonraki Haber Yükleniyor...