Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetiminde ekonomide atılan adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu teker teker iyileştirirken, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de, Şubat 2021'den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına indi.

Türkiye ekonomisine ilişkin güzel haberler gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetiminde atılan adımlar küresel piyasalarda da etkisini gösteriyor. 

TEKER TEKER KREDİ NOTUNU YÜKSELTİYORLAR

Ocak ayında Moody's'in Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife çekmesinin ardından, mart ayında Fitch Ratings ve bu ay ise S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. 

5 YILLIK KREDİ RİSK PRİMİ 3 YILIN DİBİNDE 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının birer birer attığı adımların ardından Türkiye'nin risk priminde de iyileşme devam ediyor. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına indi.

5 yıllık risk primi, mart ayında 341 baz puan civarına kadar yükselmişti.

NOT ARTIRIMLARININ DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Uzmanlar, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmesinin beklenen bir gelişme olduğunu belirterek, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından da not artırımı gelebileceği öngörüsünde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...