Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşgücü istihdamını artıracak formül

İşgücü istihdamını artıracak formül

EMLAK Haberleri

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde teminat mektubu ile Türk istihdamı problemlerine çözüm aradıklarını belirten Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ilk tercihlerinin her zaman Türk işçisi ile çalışmak olduğunu ancak uygulamada bir şeylerin yanlış gittiğini vurguladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Yenigün “Yurt dışında 2002 yılında 4 milyar dolar ciro yaparken 35 bin işçi götürüyorduk. Şimdi 30 milyar dolarlara çıktığımız dönemde 23-25 bine düştü. Niçin? Çünkü yurt dışına götürdüğümüz işçiler dönüşte bize ağır yükler getiriyor. Ekonomi, Maliye, Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları, Birliğimizle ortak bir çalışma yaparak bir kanun teklifi hazırlamıştı. İhtilaflara büyük ölçüde çözüm olacak ve Türk iş gücü istihdamını artırmamıza imkân sağlayacak bu teklifin kanunlaşmasını sektörümüz ve Türkiye ekonomisi adına son derece önemsiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...