Dask ödüllendirdi

Dask  ödüllendirdi

EMLAK Haberleri

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından beşinci kez düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

28 ilden 47 üniversite ve 75 takımın başvurduğu yarışmada birincilik ödülünü, fayda-maliyet hesabı sonucunda en yüksek toplam yıllık kazanç elde eden takım olmayı başaran Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Ejder Kule projesi kazandı. Ödül plaketini DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı’dan alan öğrenciler, para ödülünün yanı sıra üniversitelerine laboratuvar teçhizatı temini için 50.000 TL değerinde ödül kazandırdı. Yarışmada Karadeniz Teknik Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi ise üçüncü olarak para ödülü kazandılar. Törende ayrıca yarışmanın dört özel ödülü de sahiplerini buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi En İyi Mimari Özel Ödülü’nü, Erzurum Teknik Üniversitesi birinciliğe ek olarak En İyi İletişim Becerisi ve Sunum Ödülü’nü, Bülent Ecevit Üniversitesi de En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nü almaya layık görüldü. Bingöl Üniversitesi ise işitme engellilere yaptığı sunumuyla takdir toplarken, yarışma katılımcılarının verdiği oylarla belirlenen Yarışma Ruhu Ödülü’nü kazandı.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...